Държавен фонд Земеделие  удължава сроковете за прием на заявления по

...
Държавен фонд Земеделие  удължава сроковете за прием на заявления по
Коментари Харесай

Фонд Земеделие удължи сроковете за кандидатстване по две схеми за държавна помощ

Държавен фонд " Земеделие "   удължава периодите за банкет на заявки по две схеми за държавна помощ.  Предварително оповестената последна дата за кандидатстване беше през вчерашния ден, само че заради усложнената епидемиологична конюнктура е взето решение за удължение на приемите по схемите за финансова помощ за хуманно отношение към животните и помощта за погасяване на остарели заеми, осведоми БНР. 

Държавната помощ за обезпечаване на ликвидност на фермерите е ориентирана към животновъди и картофопроизводители, които са отсрочили заемите си, предоставени от фонд „ Земеделие “ в интервала 2008-2012 година, и са в неспособност да ги погасят в изискванията на Covid-19. Подкрепата е под формата на директни безплатни средства, покриващи част от главницата и лихвите, дължими по заемите. Помощта за един собственик е в размер до 100 000 евро. Бюджетът на тази помощ е близо 57 млн. евро и за нея ще може да се кандидатства до 25 ноември.

До 17 ноември пък свиневъдите подават заявление за финансова поддръжка на уговорките си за хуманно отношение към животните. Бюджетът на схемата е 15 млн. лева за 2020 година и се дава за отгледани и осъществени угоени свине при съблюдаване на условията, включени в напътствията за използване на схемата. Подпомагането покрива направените разноски или пропуснати доходи, свързани с уговорките за хуманно отношение към свинете, поети за минимум 5 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР